Johan Cabergs 

Johan Cabergs © Vooruit-ROB

Tragisch en onverwacht afscheid in Wellen: eerste schepen Johan Cabergs (59) overleden

Wellen -

Eerste schepen Johan Cabergs (Vooruit-ROB, 59) is dinsdag onverwacht overleden door ziekte. De schepen was al bijna dertig jaar politiek actief, en hielp onder meer het nieuwe containerpark realiseren.

Toon Royackers

“Het is een bijzonder tragisch bericht wat we vandaag gekregen hebben”, reageert burgemeester en partijgenote Els Robeyns. “In de eerste plaats denken we nu natuurlijk aan zijn naaste familie. Al heeft hij ook voor onze gemeente onbetwistbaar bijzonder veel betekend. Johan zetelde immers eerst in de OCMW-raad, werd daarna raadslid en uiteindelijk schepen. Sinds 2013 was hij onze schepen van Openbare Werken. Hij had daarbij telkens een enorme inzet en engagement. Het is effectief mede dankzij die gedrevenheid, dat we in Wellen nu een eigen containerpark hebben.”

Rechtvaardi

Naast zijn politieke loopbaan was hij actief in verschillende lokale verenigingen. “Zo had hij de vinger aan de pols. Wat me misschien nog het meest bijblijft, is zijn gevoel voor rechtvaardigheid,” besluit burgemeester Robeyns. “Hij kon er niet tegen als iets niet rechtvaardig was. Als gemeente hebben we beslist om een rouwregister te openen. Dat zal vanaf donderdag tot en met maandag in ons gemeentehuis liggen. Iedereen die er nog enkele troostende woorden wil opschrijven, is welkom.” De schepen zou in september 60 jaar geworden zijn. Hij streed de voorbije maanden tegen de ziekte kanker, die helaas dit jaar onverwacht opnieuw de kop had opgestoken.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen