© Karel Hemerijckx

Nog geen 100 noodoproepen na onweersbui van donderdag

Lummen/Tongeren/Riemst/Peer -

De onweersbui die donderdagnamiddag over Limburg trok, heeft weinig sporen achtergelaten. Bij de hulpdiensten kwamen in totaal net geen 100 oproepen binnen. Meestal ging het over omgewaaide bomen of afgeknakte takken. In Kaulille ging wel een deel van een dak vliegen.

De brandweerzone Noord-Limburg had met een 50-tal oproepen het meeste werk. Het dak dat in Kaulille werd beschadigd, kon voorlopig worden dichtgemaakt met een dekzeil. Een omgewaaide boom zorgde ook voor hinder op de ring rond Peer. Het verkeer kon er moeilijk voorbij. Even voor 18 uur waren alle bomen en takken die hinder veroorzaakte ook opgeruimd en kwam de laatste ploeg binnen.

Bij de brandweerzone Zuid-Limburg ging het over een 25-tal oproepen. In de zone Oost-Limburg amper 15.

Eeuweling

Een grote kastanjeboom waaide om langs de Demer in Lummen. De boom was 120 jaar oud en stond in de buurt van de Schulensebaan. De wilde kastanje had een omtrek van 3,60 meter, maar was toch niet opgewassen tegen de felle rukwinden en waaide om.

 

 ©  Karel Hemerijckx

Op de speelplaats van basisschool Rivoe in Valmeer sneuvelde ook een boom door de omweersbui. Op dat ogenblik waren alle kinderen gelukkig binnen. De boom kwam voor een deel op de achterbouw van café ’t Raedshof terecht. De schade bleef beperkt tot een dakgoot en een omheining. De brandweer kwam de boom opruimen.

 

 ©  ToPa

 

 ©  ToPa

In de Neremstraat in Nerem was het ook opnieuw prijs. In de buurt van de kerk en de voormalige doprsschool waaiden door de hevige stortbuien wat pannen van de daken, knakten takken van bomen en kwam er modder op de weg. Er was weinig schade eens het water was weggetrokken.

 

 ©  DiRo

Wie zelf storm- en waterschade heeft, kan de brandweer bereiken via het noodnummer 1722 of via het e-loket www.1722.be.

siol/mm/diro/rdr

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen