© Zahra Boufker

Limburgse brandweerzones kregen 100 meldingen voor wateroverlast binnen

Beringen -

Door de zware regenval hebben de drie Limburgse brandweerzones samen een honderdtal meldingen van wateroverlast binnengekregen. Oost-Limburg is het zwaarst getroffen: in Maasmechelen, Bilzen en Hoeselt staan heel wat straten blank.

Vrijdagnamiddag trok een hevige neerslagzone over onze provincie. En dat zorgde meteen voor problemen. De Limburgse brandweerzones hadden rond 15.30 uur samen 95 oproepen voor wateroverlast binnengekregen. Het zwaartepunt bevindt zich in de zone Oost-Limburg, waar er al een 80-tal meldingen zijn. “Vooral in Maasmechelen is er heel wat wateroverlast, maar ook in Bilzen en Hoeselt zijn onze ploegen volop bezig”, zegt woordvoerder Karen Desmedt.

In de Brugstraat in Bilzen kwam door de zware regenval een riooldeksel omhoog. Een bestuurster kon niet meer uitwijken en reed met haar auto in de openstaande riolering. Twee andere auto’s kwamen ook in de put terecht. Daarna werden er kegels rond gezet om passanten te waarschuwen. De banden van alle drie de wagens zijn vernield.

De banden van de drie wagens werden vernield door het rioolputje. 

De banden van de drie wagens werden vernield door het rioolputje. ©  Tom Palmaers

 

 ©  Tom Palmaers

 

 © Tom Palmaers

Op de E313 in Tongeren richting Hasselt gebeurde rond 14.15 uur een ongeval. Een auto belandde tegen de vangrail in de middenberm, waardoor de linkerrijstrook versperd raakte.

 

 © 112MeldingenLimburg

Onder meer de Industrielaan in Hoeselt kwam door de regenval al snel blank te staan. Op de Riemsterweg in Bilzen waaide een boom om.

De Industrielaan in Hoeselt kwam al snel blank te staan. 

De Industrielaan in Hoeselt kwam al snel blank te staan. ©  Tom Palmaers

Op de Riemsterweg in Bilzen waaide een boom om. 

Op de Riemsterweg in Bilzen waaide een boom om. ©  Tom Palmaers

Bij interieurbouw Danny Duque in de Ganzenpoelstraat in Leut liep het atelier onder water. Een gloednieuwe op maat gemaakte keuken, klaar om geleverd te worden, kwam in het water te staan. “Ik ben gebeld om onmiddellijk huiswaarts te keren”, aldus Danny Duque. “Op straat stond het water een halve meter hoog. Meerdere huizen kregen water binnen. De gloednieuwe keuken kan ik nu niet meer plaatsen bij klanten. Ze moet opnieuw gemaakt worden.”

Bij interieurbouw Danny Duque in de Ganzenpoelstraat in Leut liep het atelier onder water. 

Bij interieurbouw Danny Duque in de Ganzenpoelstraat in Leut liep het atelier onder water. ©  Mark Dreesen

Donderdagmiddag werd in Tervant al een grote boom ontworteld door een korte maar hevige storm. De boom viel op het dak van de kerk van Tervant, met de nodige schade tot gevolg. De fietsstalling van de nabijgelegen kinderopvang raakte bedolven onder de takken en ook twee geparkeerde auto’s liepen schade op. Vrijdag gingen de stadsdiensten ter plaatse om de boom te verzagen en op te ruimen.

Het dak van de kerk van Tervant raakte donderdag beschadigd. 

Het dak van de kerk van Tervant raakte donderdag beschadigd. ©  Zahra Boufker

 

 ©  Zahra Boufker

 zb/siol/mmd

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen