© KameraOne

Kunstwerk van beroemde zanger op watertoren ‘urineert’ plots door welgemikt schot van vandaal

Het plaatsje Kingsland in de Amerikaanse staat Arkansas is apetrots op hun wereldberoemde ‘zoon’, Johnny Cash, die daar op 26 februari 1932 werd geboren. De countryzanger groeide uit tot een van de meest invloedrijke artiesten ter wereld, schreef talloze hits en vergaarde tientallen awards. Hij stierf in 2003 maar waakt nog steeds over zijn geboortedorp in de vorm van een kunstwerk op de watertoren van Kingsland. Maar onlangs werd het geschilderde silhouet van Cash het doelwit van een vandaal die met een welgemikt schot in het kruis van de I walk the line-zanger de watertank lek schoot.

Door het schot is het nu alsof Johnny Cash urineert op het dorpje waar hij tijdens zijn leven in de spotlights nog talloze keren naar terugkeerde om te vissen en zijn familie te bezoeken. Bovendien lekt er dagelijks duizenden liters water en moet de tank volledig leeggemaakt worden om hersteld te worden. De bewoners van het dorpje zijn niet erg opgezet met het vandalisme, hoewel sommigen het resultaat wel humoristisch vinden.

“We hebben slechts een beperkt budget om het dorp te onderhouden”, aldus Luke Neal, burgemeester van Kingsland. “Zo’n dingen kunnen we natuurlijk missen als kiespijn.” Al geeft de man toe dat hij ook een beetje onder de indruk is van het welgemikte schot van de vandaal. “De watertoren is natuurlijk een groot doelwit, maar hij had blijkbaar iets specifieker in het vizier.”

Intussen is de 38-jarige Timothy Sled gearresteerd voor de beschieting van de watertoren. De man wordt nu aangeklaagd voor vandalisme en het beschadigen van een belangrijk nutsbedrijf. De vandalenstreek kan hem zuur opbreken: als hij wordt veroordeeld, riskeert hij een celstraf van maximaal zestien jaar.

Johnny Cash werd in 1932 geboren in Kingsland, Arkansas en werd een van de meest invloedrijke musici ter wereld 

Johnny Cash werd in 1932 geboren in Kingsland, Arkansas en werd een van de meest invloedrijke musici ter wereld ©  mph

(pjv)

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent