George Russell. 

George Russell. ©  ISOPIX

Leclerc sneller dan Verstappen, maar Mercedes mengt zich in strijd om pole

Charles Leclerc (Ferrari) was het snelst in de derde en laatste vrije training in Barcelona. Maar Max Verstappen (Red Bull) volgde op minder dan een tiende van en seconde en - wellicht de belangrijkste vaststelling - Mercedes lijkt helemaal terug.

Marc Cornelissen

LEES OOK. Max Verstappen heeft nog werk voor de boeg

Net als straks in de kwalificaties, die om 16 uur beginnen, werd de vrije training in erg warme omstandigheden gereden. Het is 32 graden in Montmelo, het tarmac haalt er 46. Zondag worden dezelfde omstandigheden verwacht en dat is vooral voor Ferrari een probleem. De bandenslijtage is daar het ergst.

Over één ronde lijken de rode bolides nog altijd het snelst. Leclerc zette 1:19.772 op de tabellen. Verstappen volgde op 0.072 en dan kwamen de twee Mercedessen: George Russell op 0.148 en Lewis Hamilton op 0.230. Het lijkt er dus op dat Mercedes een oplossing heeft gevonden voor zijn problemen en voor het eerst dit jaar kan meespelen voor de pole. Drie verschillende merken, zes piloten komen straks in aanmerking, zo lijkt het.

Problemen waren er voor Mick Schumacher (Haas-Ferrari) en Pierre Gasly (AlphaTauri), die met brandjes kampten. Carlos Sainz kreeg een nieuw chassis, nadat vrijdagavond problemen waren ontdekt met de benzinepomp. Op een chassiswissel staan geen straffen. (mc)

LEES OOK. Carlos Sainz ongerust: ”Deze auto maken onze rug kapot”

 

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent