Opnieuw code geel voor onweer in meerdere provincies: “Veel regen op zeer korte tijd”

Het belooft maandag in de loop van de dag weer stevig te gaan onweren. Het KMI waarschuwt dan ook voor “veel regen op zeer korte tijd, windstoten, en eventueel wat hagel”. In vier overwegend oostelijk gelegen provincies geldt dan ook code geel.

jvhBron: BELGA
De weersverwachtingen voor maandag. 

De weersverwachtingen voor maandag. ©  KMI

Maandagochtend begint volgens het KMI her en der nog met een gesluierde zon, “maar al vrij snel neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens, en volgen er periodes van regen of buien die al kunnen gepaard gaan met een donderslag”.

In de loop van de dag worden de buien intenser, en kunnen ze vooral in het oosten van het land gepaard gaan met onweer. “De felste onweders kunnen aanleiding geven tot veel regen op zeer korte tijd, windstoten en eventueel wat hagel”, waarschuwt het KMI. Dat kondigt daarom alvast code geel af in de provincies Limburg, Luik, Namen en Luxemburg, vanaf de middag.

De maxima liggen tussen 19 graden aan zee, en 23 graden in het noorden.

 

 ©  KMI

Maandagavond en -nacht verlaten de buien het land via het oosten en noordoosten van het land. Het wordt dan wisselend bewolkt met soms brede opklaringen, en het blijft meestal droog. Over het zuidoosten blijft het zwaarbewolkt, en neemt de kans op buien in het tweede deel van de nacht opnieuw toe. De minima liggen tussen 7 en 11 graden.

Dinsdag wordt de atmosfeer in de loop van de dag onstabiel, waarbij er een gestructureerde buienlijn voorbijtrekt van west naar oost in de namiddag. Daarop zullen de meeste buien vallen, mogelijk zelfs met een paar donderslagen. In de namiddag wordt het zonnig in het westen, vooral aan de kust. Het wordt niet meer dan 14 graden in de Ardennen, en 17 of 18 graden elders.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent