©  Shutterstock

Palestijnse asielzoeker smijt pan met hete olie in gezicht van medebewoner: 12 maanden cel

Lanaken -

Een Palestijnse man (23) krijgt 12 maanden cel omdat hij een pan met hete olie in het gezicht van een medebewoner van het asielcentrum in Lanaken gooide. Het slachtoffer had ook een gebroken pink.

Op 8 december 2019 ontstond er in de gemeenschappelijke keuken van asielcentrum Ter Dennen in Lanaken een ruzie tussen de Palestijnse man en enkele Afghanen. De 23-jarige Palestijn was aan het koken en zette daarbij luide muziek op. De Afghaanse mannen dwongen hem om de muziek af te zetten en te stoppen met zingen. “Zo is er een vechtpartij ontstaan”, aldus de Tongerse procureur. “De beklaagde heeft daarbij een pan met hete olie vastgepakt en richting een van de Afghaanse mannen gegooid.” Die bukte zich, waardoor de hete olie terechtkwam in het gezicht van het slachtoffer – dat tussenbeide wilde komen om de ruzie te bedaren.   

Mes

Het slachtoffer probeerde de olie uit zijn gezicht te wrijven, maar zag toen dat de twintiger een mes vastnam en op hem afstormde. “Hij heeft met beide handen de pols van de beklaagde vastgenomen en zijn arm tegen de tafel proberen slaan, in de hoop dat de Palestijnse man zijn greep op het mes zou lossen. Hierna plooide beklaagde de vingers van het slachtoffer”, zo staat te lezen in het vonnis.

Het slachtoffer liep een gebroken pink op en werd met brandwonden in het gezicht en aan de armen naar het brandwondencentrum in Leuven gebracht. Daar mocht hij na twee dagen weer vertrekken.

De Tongerse rechter veroordeelt de 23-jarige Palestijnse asielzoeker nu tot een celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro. (shde)

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten