©  via REUTERS

Coronavirus grijpt om zich heen: Noord-Korea meldt bijna 3 miljoen gevallen van “koorts”

De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben dinsdag een totaal van bijna 3 miljoen “koortsige personen” gemeld. Verondersteld wordt dat het gaat om coronagevallen die wegens een gebrek aan testcapaciteiten niet als zodanig werden geïdentificeerd. De autoriteiten in Pyongyang registreerden de afgelopen 24 uur meer dan 134.510 nieuwe gevallen, zo blijkt uit berichten van staatsmedia.

jvhBron: BELGA

Volgens experts beschikt het land niet over voldoende testcapaciteit om vast te stellen of mensen aan Covid-19 lijden, en meldt het daarom in plaats daarvan gevallen van koorts. Eerder deze maand bevestigde Pyongyang wel nog de eerste officiële besmettingen met het coronavirus in het land. Tot hiertoe zouden volgens persbureau KCNA zo’n 68 mensen aan het virus zijn overleden terwijl ongeveer 2,5 miljoen anderen herstelden.

Over de gezondheidssituatie in Noord-Korea is weinig bekend, maar de Wereldgezondheidsorganisatie gaat ervan uit dat er geen nationale vaccinatiecampagne is uitgerold. Pyongyang heeft intussen wel een lockdown afgekondigd, maar de regering reageerde naar verluidt nog niet op aanbiedingen van vaccins en medische voorraden uit Zuid-Korea en de VS.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent