©  Chris Nelis

82-jarige vrouw raakt levensgevaarlijk gewond bij ongeval in Zutendaal

Zutendaal -

Woensdagvoormiddag is op het kruispunt tussen de Kempenseweg en de Veugenstraat in Wiemesmeer bij Zutendaal een zwaar ongeval gebeurd. Een 82-jarige vrouw uit Zutendaal op de fiets werd aangereden door een motor. Ze liep levensgevaarlijke verwondingen op.

Het slachtoffer woont in Zutendaal en is vermoedelijk vertrouwd met de verkeersinfrastructuur. Om de veiligheid voor de zwakke weggebruikers te verhogen, werden er eerder op verschillende plaatsen op de Kempenseweg oversteekeilanden aangelegd. Maar ook die helpen, volgens buurtbewoners, niet meteen om het verkeer te doen vertragen.

“Je kan wel in twee stappen oversteken”, zegt een van de buurtbewoners. “Dat is een verbetering voor de veiligheid. Maar als er iemand te veel op zijn gaspedaal drukt dan kan je ook dan aangereden worden. En dit is een weg die voor sommigen uitnodigt om snel te rijden. Het ongeval dat er nu gebeurd is, is verschrikkelijk jammer. Maar hopelijk is het ook een aanleiding om hier trajectcontrole te voorzien.” Chris Nelis

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen