“Het blijft helder vanavond, vannacht blijft het rustig en droog”

Vanavond blijft het helder in Limburg. De wind zal na 20 uur wél sterk gaan luwen. De nacht naar vrijdag verloopt dan ook rustig en droog. De temperatuur zakt uiteindelijk naar minima rond 8°C.

Zaterdag komt er in de loop van de dag opnieuw een gure noordwestenwind te staan. Tijdens de eerste uren van de dag is daar nog niet veel van te merken maar tegen de middag zal de gemiddelde windsterkte oplopen naar 3 tot 4 Beaufort. Dat komt overeen met ongeveer 20 a 25 km/u. Daardoor kunnen de frisse maxima rond 18°C nog wat killer aanvoelen.

Het grootste deel van de dag zal droog verlopen maar vooral tussen 10 en 14 uur kunnen er een aantal losse buien over onze provincie schuiven. Deze buien trekken echter snel voorbij want ter hoogte van de buienwolken staat er nog wat meer wind dan hier beneden. Van tijd tot tijd komt er ook ruimte voor de zon.

Rond 20 uur is het nog hooguit een graad of 14 en tegen middernacht zal de temperatuur al beneden 10°C zijn gezakt. We krijgen dan ook een best frisse nacht naar zondag. Het wordt namelijk helder en de wind valt nagenoeg volledig weg. Daardoor kunnen we minima tussen amper +4 en +6°C verwachten.

Bekijk hier het weer van de volgende dagen.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen