Ruim twintig personen onwel op Hasselts festival. © TV Limburg

Ondanks geruchten op sociale media: nog geen verdachte aangehouden voor ‘needle spiking’ op We R Young

Hasselt -

In het onderzoek naar de mogelijke ‘needle spiking’ op het jongerenfestival We R Young in Hasselt zijn er nog geen concrete aanwijzingen die leiden naar een verdachte. De politie heeft een jongen -die werd aangewezen - gefouilleerd. Hij wordt op dit moment niet verdacht.

Het onderzoek is nog volop bezig. Zo is het zelfs nog niet duidelijk of er wel degelijk ‘needle spiking’ plaatsvond. De politie is nog bezig met de analyse van camerabeelden. Meerdere jongeren moeten nog worden verhoord en het is nog wachten op het toxicologisch onderzoek van de bloedstalen. Die resultaten worden volgende week verwacht.

Op de festivalweide in Hasselt werden woensdagavond in totaal 24 mensen onwel. Er was sprake van needle spiking, waarbij slachtoffers geprikt zouden worden met al dan niet een giftige stof. Het festival werd hierdoor vervroegd stilgelegd en de slachtoffers werden onderzocht.

Bedreigingen

Op sociale media werd een jongeman met de vinger gewezen. De politie heeft hem gefouilleerd, net als zijn vrienden, maar er blijken op dit moment geen aanwijzingen te zijn die kunnen leiden tot een aanhouding. Volgens de geruchten zou de jongeman opgepakt zijn. “Dat klopt niet”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. “De jongen werd aangeduid door een van de meisjes die zich onwel voelde en ter plaatse door de politie gefouilleerd. Maar daarbij is niets gevonden. De jongen wordt intussen wel lastig gevallen en aan de schandpaal genageld. We benadrukken daarom dat hij op dit moment niet verdacht wordt.”

De jongen heeft ook al ernstige bedreigingen gekregen. De politie is op de hoogte en zijn situatie wordt opgevolgd. Justitie wil de zaak zo snel mogelijk ophelderen in het belang van iedereen. maw

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen