Laundry Day in 2015 

Laundry Day in 2015 ©  Joren De Weerdt

Festivalorganisator Laundry Day failliet

De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag het faillissement van evenementenorganisator Laundry Day NV geopend. De aankondiging dient om schuldeisers de kans te bieden een vordering in te dienen. Advocaten Greeve en Debaene zijn als curatoren aangesteld.

evdgBron: BELGA

Laundry Day ontstond als straatfeest en dancefestival in 1998 in de Antwerpse Kammenstraat, het centrum van de modewijk. Er lag van in het begin een sterke focus op Belgische dj’s. 

“In 2017 en 2018 hebben we het festival nog proberen reanimeren, maar dat is niet gelukt. Het festival zat toen al in een neerwaartse spiraal”, zegt organisator Wim Van der Borght, die ook mee festivals zoals We Can Dance aan de kust organiseert. 

In 2018 vond de laatste editie plaats van Laundry Day. “We hebben onze verantwoordelijkheid nu moeten nemen door de boeken neer te leggen”, meldt Van der Borght. 

Nog in 2018 veranderde Laundry Day in het Fire Is Gold festival, waarvoor een aparte juridische entiteit werd opgericht (Fire Is Gold BV). Dat festival richt zich meer op urban & hip-hopmuziek en vindt plaats in september dit jaar.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent