©  Chris Nelis

Foute signalisatie bij werken op Grote Baan in Houthalen veroorzaakt ongevallen

Houthalen-Helchteren -

Door een foute signalisatie bij werken aan de Grote Baan in Houthalen zijn al verschillende ongevallen gebeurd. Eentje vrijdagmiddag onder het oog van burgemeester Yzermans die zich ter plaatse ging vergewissen van de toestand.

Het deed op sociale media al gretig de ronde dat de signalisatie voor het doorgaand verkeer te wensen overliet. Wagens die van rijstrook moeten veranderen worden de pas afgesneden door voertuigen uit de andere richting. Door die onduidelijkheid is er een conflictsituatie ontstaan op het kruispunt van de Grote Baan en de Herebaan-Oost. Niet zelden met ongevallen als gevolg.

 

 ©  cn

Gealarmeerd door verschillende meldingen gingen burgemeester Alain Yzermans en schepen van Mobiliteit Luc Melotte ter plaatse een kijkje nemen. En ook onder hun ogen reden twee wagens op elkaar in. “Gelukkig alleen maar blikschade”, zegt Yzermans. “Maar het had niet mogen gebeuren. Er zijn meerdere voertuigen die hier schade hebben opgelopen. Het is in de overgang van rijbanen dat het conflict zich voordeed. Daarom heb ik meteen de politie van de zone Carma erbij gehaald. Zij hielden toezicht tot bijkomende maatregelen met wegmarkeringen en bakens voor meer duidelijkheid zorgden. Tegen 14 uur was het opgelost.” maw

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen