©  REUTERS

Nieuwe Amerikaanse sancties na Noord-Koreaanse raketlanceringen

De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe financiële sancties afgekondigd, na de laatste Noord-Koreaanse raketlanceringen. De sancties zijn onder meer gericht tegen twee Russische banken die ervan beschuldigd worden het Noord-Koreaanse programma voor massavernietigingswapens te steunen.

gjsBron: BELGA

De maatregelen volgen op het Russische en Chinese veto tegen een Amerikaanse resolutie in de VN-Veiligheidsraad, om de internationale sancties op Pyongyang op te voeren. 

De Amerikaanse sancties zijn gericht tegen de Far Eastern Bank en Bank Sputnik - twee Russische financiële instellingen - en een maatschappij met banden met de Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Air Koryo, aldus een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Woensdag werden vanaf 6 uur lokale tijd (dinsdagavond 23 uur Belgische tijd) drie vermoedelijke ballistische raketten op minder dan 45 minuten tijd afgevuurd richting de Japanse Zee, in het Koreaans de Oostzee genoemd. Onder de drie afgevuurde raketten zou volgens de Zuid-Koreaanse generale staf zeker één intercontinentale ballistische raket zijn geweest (ICBM). De andere twee waren vermoedelijk korteafstandsraketten (SRBM), waarvan één lancering is mislukt.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent