©  Boumediene Belbachir

Christopher Mivis haalt cut in Schotland maar verliest terrein

Met een tweede ronde van 72 slagen heeft Christopher Mivis als enige Belg de cut gehaald in de Scottish Challenge (280.000 euro), die plaatsvindt op de Newmarchar golfbaan nabij het Schotse Aberdeen.

Bron: BELGA

De 33-jarige Limburger had voor zijn tweede ronde twee slagen meer nodig dan tijdens zijn openingsronde. Mivis, die op de tweede parcourshelft van start ging, moest op zijn eerste negen holes twee bogeys, een dubbele bogey en twee birdies noteren. Op de holes een tot en met negen putte hij nog twee birdies weg waarna hij zijn ronde eindigde met een bogey. 

Met zijn par-ronde moest hij veertien plaatsen inleveren wat resulteerde in een 45e plaats. In de tussenstand telt de nummer drie op het Challenge Tourklassement zeven slagen meer dan de Schot Craig Lee en de Engelsman Nathan Kimsey, die de leiding delen. 

De drie andere Belgen haalde de cut niet. Zo eindigde Alan De Bondt op de 124e plaats na een tweede ronde van 73 slagen. Yente Van Doren werd 132e na een ronde van 76 slagen en Kristof Ulenaers, die op dag 1 door de mand viel, strandde op de 152e stek na een ronde van 74 slagen. (belga)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent