© Jozef Croughs

Twee kleuters gewond na zware klap tegen huis: “Volgens de politie was er geen remspoor”

Wellen -

Een auto is maandagochtend tegen een huis gebotst op de Zonneveldweg in Wellen. De bestuurder (45) uit Wellen, zijn vrouw (36) en twee kleuters van 3 en 5 jaar raakten gewond. De brandweer moest de zwaargewonde vrouw uit het wrak bevrijden. Het huis liep zware schade op.

De bestuurder had om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur verloren. Hierdoor belandde de auto tegen het huis van Gerard Thijs. “Mijn vrouw en ik slapen wegens haar ziekte beneden”, vertelt Gerard. “Wij dachten dat het ongeval op straat was gebeurd. Ik ben opgestaan en ging naar buiten, en daar zag ik de wagen tussen de struiken tegen onze woning staan. Ik heb meteen onze zoon opgeroepen. Eens bij de wagen zagen wij dat er nog een vrouw met twee kindjes in de wagen zat. De bestuurder had de auto al verlaten en probeerde de vrouw eruit te trekken. Ik zei hem dat hij het nog erger kon maken en dat hij moest wachten op de hulpdiensten, want mijn zoon had 112 al gebeld.”

Bewoner Gerard Thijs: “Volgens de politie was er geen remspoor.” 

Bewoner Gerard Thijs: “Volgens de politie was er geen remspoor.” ©  Jozef Croughs

De hulpdiensten waren er snel. Een bevrijdingsteam heeft de vrouw op een voorzichtige manier uit het wrak gehaald. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De kinderen van 3 en 5 jaar oud raakten ook gewond. De 45-jarige Wellenaar liep lichte verwondingen op. De gevel van de woning raakte beschadigd. “Gelukkig is de wagen niet frontaal op het huis ingereden en met de zijkant tegen de muur terechtgekomen. De snelheid werd door de struiken bovendien nog een stukje afgeremd”, zegt brandweerkapitein Martijn Stassen.

Schade

Pas toen de gewonden naar het ziekenhuis waren gebracht, kon Gerard de schade opmeten: “De bestuurder is voor de bocht rechtdoorgereden en heeft eerst de brievenbus van de buren in zijn vaart meegenomen om dan tegen onze gevel te belanden. Volgens de politie was er geen remspoor. De gevel is gescheurd en overal lagen brokstukken. Onze trap, die aanleunt tegen de buitengevel, is 25 centimeter naar binnen geschoven en de deur naar de kelder zit gekneld. Luminus is al langsgeweest omdat we zonder elektriciteit zaten.” (jcr)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen