Themabeeld ©  Shutterstock

MNM daagt jongeren uit om smartphone een week lang weg te leggen

De Antwerpse startup Stolp en muziekzender MNM dagen jongeren uit om tijdens de week van 30 mei tot 6 juni weg te blijven van social media. “Het is tijd voor andere plezante en belangrijke dingen in het échte leven”, klink het bij de initiatiefnemers.

jvhBron: BELGA

“Stoppen met scrollen is goed voor de bewustwording en het mentaal welzijn”, weten Stolp en MNM. “Het is vooral de bedoeling dat jongeren stilstaan bij hoeveel tijd ze spenderen aan sociale media.”

“Wat zouden jongeren niet allemaal kunnen doen met de gemiddeld 15 à 20 jaar van hun leven die ze op hun gsm doorbrengen”, vragen de organisatoren zich af. Volgens Imec geeft 65 procent van de jongeren aan dat ze zonder sociale media het gevoel hebben dat ze veel nieuwtjes en evenementen missen. 

Onderzoek koppelt sociale media overigens aan problemen als stress en een laag zelfbeeld,. Een week zonder, moet jongeren direct beter doen voelen: meer concentratie, meer leven in het “hier en nu” en meer contact met vrienden en familie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent