©  BELGA

Prinses Astrid viert 60ste verjaardag tijdens economische missie in VS

Prinses Astrid heeft zondag haar 60ste verjaardag gevierd. Dat gebeurde in het Amerikaanse Atlanta, waar ze deelneemt aan een grote economische missie.

Bron: BELGA

De verjaardag werd gevierd met taart, in aanwezigheid van de vele deelnemers aan de op één na grootste Belgische economische missie ooit. Meer dan 500 personen nemen deel aan de zending, die hen voert van Atlanta naar New York en Boston. 

Ook prins Lorenz was voor de verjaardag van zijn echtgenote speciaal naar Atlanta afgereisd.

(Lees verder onder de foto’s)

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Prinses Astrid opende zondag plechtig een gloednieuw lab van de Belgische chemie- en materialengroep Solvay in Georgia.

Solvay heeft alleen al de voorbije vier jaar meer dan 22 miljoen euro geïnvesteerd in zijn Amerikaanse vestiging in Alpharetta in Georgia, waar onderzoek naar nieuwe materialen wordt gedaan. De vestiging in Alpharetta, nabij Atlanta, is het wereldwijde hoofdkantoor voor de materialenactiviteiten van Solvay. De meer dan 150 jaar oude Belgische groep is van een pure chemiespeler uitgegroeid tot een chemie- en materialenspecialist, en investeert zwaar in de ontwikkeling van nieuwe materialen. Het gaat bijvoorbeeld om superlichte materialen die worden gebruikt in de luchtvaart- en automobielsector.

Heel wat van dat onderzoek doet Solvay in de vestiging in Alpharetta. Nieuwe materialen worden er getest op bijvoorbeeld stevigheid en elasticiteit. Zo ontwikkelden wetenschappers van Solvay er nieuwe polymeren waardoor batterijen voor elektrische wagens efficiënter worden, vertelde Solvay-CEO Ilham Kadri.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt