De feiten zijn bewezen op basis van camerabeelden, foto‘s van de verwondingen en verklaringen in het dossier. ©  DBA

Dertiger uit Heers verwondt familieleden met hakbijl: 12 maanden met uitstel

Heers -

Een man (39) uit Heers krijgt een celstraf van 12 maanden met uitstel omdat hij tijdens een familieruzie zijn vrouw beet en zijn schoonbroer en -moeder aanviel met een hakbijl.

De feiten speelden zich af op 21 december vorig jaar tijdens een familieruzie die compleet uit de hand liep. De dertiger pikte het niet dat hij beschuldigd werd van het stelen van geld. “Toen is alles compleet ontaard”, zo benadrukte de procureur het voorval. De man nam een hakbijl vast en begon met het wapen te zwaaien. “Ik wilde hen bang maken”, zo verklaarde de man voor de Tongerse rechter.   

Tijdens de zwaaibewegingen raakte hij zijn schoonbroer en schoonmoeder. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. “Maar nadien begon de man ook te roepen en beet hij in de linkerarm van zijn partner terwijl de kinderen toekeken”, zo klonk het bij de raadsman van de slachtoffers. De feiten werden vastgelegd door camera’s in de buurt.

Camerabeelden

De raadsman van de dertiger benadrukt dat het huwelijk van zijn cliënt niet altijd van een leien dakje loopt. “Zij hadden eerder al discussies over geld en te betalen facturen. Hij verdenkt zijn vrouw bovendien ook van overspel”, zo klonk het. Verder ontkent hij dat de dertiger eerst met de bijl zwaaide. “Zijn schoonbroer kwam de keuken binnengelopen en nam de bijl vast. Hij stapte op mijn cliënt af en zocht de confrontatie op, niet omgekeerd.”

Op basis van de camerabeelden, de verklaringen en de foto’s van de verwondingen acht de rechter de feiten toch als bewezen. “Ze getuigen van een verregaande mate van normvervaging”, klonk het.

De man krijgt een celstraf van twaalf maanden met volledig uitstel en een geldboete van 400 euro. De slachtoffers krijgen voorlopige schadevergoedingen tussen 1 euro en 716 euro.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten