©  Paul Bergen

Anouk trouwt voor het oog van 40.000 fans: “Ik kan niet wachten om de rest van mijn leven met je door te brengen”

Zaterdagavond, om 22.32 uur, gaf de Nederlandse zangeres Anouk (47) eindelijk het jawoord aan haar verloofde Dominique (28). Dat deed ze voor het oog van duizenden fans, middenin een optreden in haar geboortestad Den Haag.

Wout Desmytere

“Waarom the fuck wilde ik dit ook alweer? Het leek zo’n goed idee”. Toch lichte zenuwen, toen Anouk vanavond het podium op het Haagse Malieveld verscheen, onder een grote boog van witte rozen. Ook Anouk, haar verloofde en zowat iedereen die op het moment suprême op het podium stond, was vrijwel volledig in het wit gekleed.

“Lieve Dominique, ik kan niet wachten om de rest van mijn leven met je door te brengen”, klonk het emotioneel vanop het podium. Waarop het koppel het huwelijk onder luid applaus bezegelde met een kus en een hoop vuurwerk de lucht in werd geschoten.

Volgens concertorganisator MOJO waren er zo’n 40.000 toeschouwers aanwezig. Anouk Teeuwe, zoals ze volledig heet, vertelde in april al dat ze graag tijdens een intermezzo van haar eigen show wilde trouwen. Met haar zes kinderen aan haar zijde. Anouk en Dominique hebben een dochter van vijf, de zangeres heeft nog vijf kinderen uit eerdere relaties.

 ©  Harold Versteeg | Hollandse Hoog

Haar vriend wilde een zo groot mogelijke bruiloft. “En ja, groter kan niet”, klonk het in het televisieprogramma Jinek. Hadden we al vermeld dat Vogue exclusief partner is van het evenement? En dat het hele gebeuren vanavond live - hetzij niet bijster succesvol, leiden we af uit de reacties op sociale media - werd gestreamd? “Ik ben natuurlijk twee keer in het geheim getrouwd geweest en wel twee keer publiekelijk gescheiden. Ik dacht: dat ga ik een keer andersom doen en dan hopelijk zonder scheiden.”

Wat opvalt, is dat Anouk na haar huwelijk de achternaam van Dominique zal aannemen. Binnenkort heet ze dus Anouk Schemmekes, en dat op zijn vraag. “Hij zei: ik teken alles weg, geef me al die huwelijkse voorwaarden. Als je mijn achternaam maar draagt. Ik twijfelde daar wel aan, want het was niet een achternaam die ik wilde”, vertelde de zangeres. “Maar ik ga het gewoon doen.”

Hoewel het er lange tijd naar uitzag dat Anouk geen zin had in een derde huwelijk - ze wees verschillende aanzoeken van Dominique af - ging ze in 2020 uiteindelijk zelf door de knieën. Dat deed ze in het midden van de coronacrisis, waardoor de bruiloft een paar jaar op zich liet wachten. Het koppel is al zo’n zeven jaar samen.

Aangeboden door onze partners