Zuhal Demir dient klacht in wegens bedreiging van boer en pop aan strop. © TV Limburg 14 juni 2022

Minister Demir krijgt politiebewaking thuis en mag eigen wagen niet gebruiken

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) krijgt bewaking door de bedreigingen die aan haar adres geuit werden. Zo mag ze niet langer haar eigen wagen gebruiken en ze krijgt ook permanente politiebewaking thuis. Dat meldt VRT.

ONZE OPINIE. “Politici moeten gezamenlijk tegen bedreigingen optreden, ook al riskeren ze als slap te worden neergezet”

Gisterenavond heeft het nationaal crisiscentrum beslist dat de minister niet langer haar eigen wagen met chauffeur mag gebruiken. Of het alleen gaat over bedreigingen in het stikstofdossier is niet duidelijk.

Het dreigingsniveau voor Demir als persoon is naar drie of ernstig gegaan. In ons land zijn er vier dreigingsniveau, ze staat dus op het een na hoogste. Dat betekent dat het nationaal crisiscentrum een dreiging “mogelijk en waarschijnlijk” acht.

LEES OOK. Betogen met een galg op een tractor en “Demir aan de strop”, moet dat kunnen?

Ze moet zich voortaan verplaatsen in een beveiligde wagen, onder begeleiding van de federale politie. Daarnaast krijgt ze ook permanente politiebewaking als ze thuis is of bezoeken brengen.

Haar kabinet heeft ook de toegang tot de gebouwen strenger gemaakt en voor enkele naaste medewerkers wordt bekeken of ze ook beveiliging nodig hebben.

LEES OOK. Minister Demir gaat de confrontatie aan met woeste landbouwers in Merksplas: “Er was hier geen probleem, u hebt er een van gemaakt”

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten