Ex-winnaar Robbe Ghys ziet werkpuntje in Baloise Belgium Tour én heeft speciale wens: “Hopelijk blijft baby in Ambers buik tot zondagavond”

Vorig jaar winnaar, woensdag vijfde: de lokale omloop in Maarkedal ligt Robbe Ghys overduidelijk. Achteraf had de sprinter-wegrenner van Sport Vlaanderen-Baloise het gevoel dat een podiumplaats niet buiten zijn mogelijkheden lag.

“Tijdens de sprintvoorbereiding ben ik misschien een tikkeltje te braaf geweest”, verklaart Ghys. “Tim Wellens zat in het wiel van Jasper Philipsen en toen we beiden vochten om dat wiel won Tim het pleit. Ik toonde te veel respect. Dat is toch een puntje waarop ik nog kan verbeteren: meer mijn plaats opeisen. Nu moest ik mijn spurt van iets te ver inzetten, met als gevolg dat ik op 75 meter van de streep een tandje moest terugschakelen. Mijn benen verzuurden compleet. Mits een goede dag was ik wellicht derde geëindigd. Maar bon, ik ben dit rondje op een goede manier begonnen. Niet onbelangrijk, want ik streef echt wel een goed eindklassement na.”

Vorig jaar mocht Ghys als leider de individuele tijdrit aansnijden. Toen reed hij lek op een tijdritfiets die niet de zijne was. Heeft hij dan ditmaal meer tijd geïnvesteerd in de discipline? “Zeer zeker. Ik heb al zeker vijftienmaal op mijn tijdritfiets getraind en daar een mooie fietspositie aan overgehouden. Ik wil er vrijdag zeker iets van maken.”

Dan moet één ‘randvoorwaarde’ wel willen meewerken. Vriendin Amber is namelijk hoogzwanger. “Klopt. Hopelijk blijft de baby nog in Ambers buik tot zondagavond”, grinnikt Ghys. “De kans is niet onbestaande dat ik halsoverkop deze Ronde van België moet verlaten want we zijn al tweemaal eerder naar het ziekenhuis van Oudenaarde getrokken omdat de bevalling dichtbij leek. Amber ziet af thuis, ik in de koers. Maar beiden hopen we onze baby pas ná de Ronde van België te mogen ontmoeten.” (roro)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent