Premier Alexander De Croo ©  BELGA

Kernkabinet heeft akkoord over arbeidsdeal

Het kernkabinet is het vrijdag eens geraakt over de zogenaamde arbeidsdeal. Dat werd vernomen in de omgeving van premier Alexander De Croo. De details worden vrijdagnamiddag toegelicht op een persconferentie.

jvhBron: BELGA

De Vivaldi-coalitie raakte het begin dit jaar eens over een arbeidsdeal, met onder meer de vierdaagse werkweek, extra opleidingen voor werknemers, een betere bescherming voor platformwerkers, flexibeler avondwerk voor de e-commerce en het recht op deconnectie.

Binnen de meerderheid werd daarbij de laatste weken vooral gekeken naar bevoegd minister Pierre-Yves Dermagne (PS). Met name liberalen en christendemocraten maanden hem aan tot spoed en vreesden dat er nog aan het akkoord zou worden gemangeld.

Dat werd op het kabinet-Dermagne evenwel tegengesproken. Daar luidde het steevast dat ze de adviezen die over de deal binnenkwamen, niet zomaar naast zich neer zouden leggen - alleen al uit respect voor wie ze schreef en omdat er nuttige suggesties in stonden -, maar dat niet zou worden geraakt aan de politieke evenwichten.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent