5G-veiling is afgelopen: dit Limburgse bedrijf wordt de vierde telecomoperator van ons land

Naast Telenet, Proximus en Orange wordt Citymesh de vierde speler op de Belgische telecommarkt. Het bedrijf uit Brugge, onderdeel van de Limburgse IT-groep Cegeka, haalde daarvoor de nodige frequenties binnen op de 5G-veiling van de overheid. Dat meldt het BIPT, de telecomwaakhond van ons land, dinsdagochtend.

mtm

LEES OOK. De groeimotor van Cegeka op toerental: 744 miljoen omzet na 30 jaar

“De voornaamste fase van de radiospectrumveiling (het 5G-spectrum voor supersnel mobiel internet, nvdr.) werd beëindigd met een opbrengst van ruim 1,2 miljard euro”, zo meldt het BIPT dinsdagochtend in een persbericht. “Vijf operatoren (Citymesh, NRB, Orange, Proximus en Telenet, nvdr.) namen deel aan de veiling en konden elk een deel van het radiospectrum verwerven waarmee ze het mobiele telecomlandschap in ons land zullen bepalen voor de komende twintig jaar.”

Van de nieuwkomers heeft alleen Citymesh de optie gelicht om - mits een betaling van ruim 83 miljoen euro - te kunnen beschikken over een spectrumpakket dat toereikend is om de hele Belgische markt te betreden.

Het bedrijf laat weten “te starten met de uitbouw van een nieuw nationaal mobiel netwerk”. “Citymesh levert nu al mobiele diensten aan de bedrijfsmarkt”, zegt CEO Mitch De Geest. “Dankzij het additionele spectrum en het nieuwe landsdekkend mobiel netwerk kunnen we vanaf nu een hybride strategie hanteren, van een privaat naar een publiek netwerk en omgekeerd. Dit alles terwijl de veiligheid en de kwaliteit verzekerd blijft. De connectiviteit binnen private bedrijfsnetwerken, kan nu worden aangevuld met de naadloze overgang naar een publiek nationaal netwerk.”

“Het is onze ambitie om een totaal vernieuwend telecomaanbod voor de bedrijfsmarkt te realiseren”, vervolgt De Geest. “Van eenvoudige mobiele abonnementen tot complexe private netwerken. Met de mogelijkheden die 5G ons biedt, zijn er tal van opportuniteiten voor een speler met een focus op industriële telecom.”

Citymesh-CEO Mitch De Geest. ©  if

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent