©  Dries Luyten

Politie arresteert dieven die 2.000 euro uit Limburgse aardbeienautomaten stalen

Herk-de-Stad/Lummen/Riemst/Wellen -

Vorige week zijn twee Roemenen gearresteerd die verdacht worden van verschillende diefstallen in Limburgse aardbeienautomaten. In Herk-de-Stad, Lummen, Wellen en Vlijtingen (Riemst) stalen ze in totaal 2.000 euro. De politie LRH voert verder onderzoek.

Olivier Simons

Begin juni kreeg de politie LRH ’s nachts een oproep binnen dat er twee verdachte personen rond de aardbeienautomaat in de Wijerstraat in Herk-de-Stad hingen. De automaat werd niet opengebroken en leeggeroofd, al bracht verder onderzoek een verdacht voertuig aan het licht dat in de omgeving gesignaleerd was. Op andere locaties in Herk-de-Stad, Lummen, Vlijtingen en Wellen werden de voorbije weken wel aardbeienautomaten opengebroken. In totaal werd er 2.000 euro gestolen.  

Vorige week woensdag 15 juni werd in het West-Vlaamse Jabbeke een verdacht voertuig uit het verkeer gehaald. De inzittenden, twee Roemeense mannen, werden naar het politiekantoor van Hasselt gebracht. Ze konden door de politie LRH gelinkt worden aan de diefstallen in Herk-de-Stad, Lummen, Vlijtingen en Wellen. De mannen van 27 en 35 jaar werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt, die besloot hen aan te houden. De politie LRH voert verder onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen