©  BELGA

3X3 Lions oog in oog met Team USA, waar globetrotter Dominique “Disco Domo”Jones voor spektakel zorgt

De 3X3 Lions werken vanavond (17.30 uur) in poule D op het WK in Antwerpen de derde groepswedstrijd af tegen wereldkampioen Verenigde Staten. De inzet is hoog, want de winnaar van dit duel is groepswinnaar en rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales. Bij Team USA vinden we onder meer Dominique Jones, in 2015 een tijdje een Harlem Globetrotter met de bijnaam ‘Disco Domo’. In 2011 won hij de NBA-titel met Dallas Mavericks

Patrick Ceulemans

Op het professionele circuit is Dominique Jones ook een globetrotter. Hij was eventjes actief in de NBA (Dallas Mavericks), veroverde aan de zijde van Dirk Nowitzki in 2011 zelfs de NBA-titel, vooral in de G-League (opleidingsliga NBA) en nadien in China, Puerto Rico en zelfs Iran. De ondertussen 34-jarige Dominique Jones is nu een 3X3-speler geworden en werd in 2019 verkozen tot MVP van de World Tour. Jones is sterke en ervaren speler die uitpakt met fenomenaal voetenwerk in combinatie met verbluffende dribbels. Team USA is in het 3X3 basketbal de uittredende wereldkampioen, maar miste vorig jaar wel de Olympische Spelen in Tokio. Team USA verloor toen in de kwalificaties van onder meer … de 3X3 Lions.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Als de 3x3 Lions vanavond van het sterkste basketballand van de wereld verliezen, is een stek in de 1/8ste finales wel degelijk nog aan de orde. Om 21.30 uur spelen Nick ‘Clark Kent’ Celis, Thibaut ‘Must See TV’ Vervoort, Maxime Depuydt en Bryan ‘Garbage Man’ De Valck de laatste poulewedstrijd tegen Oostenrijk. Winnen ze die, dan eindigen de 3X3 Lions als tweede en werken ze zaterdag de 1/8ste finales af. Ook de nummer 3 stoot door naar de 1/8ste finales.

Maar eerst gaan ze op zoek naar winst tegen wereldkampioen Amerika en groepswinst voor een stek in bij de laatste acht.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent