©  credit

Dertiger krijgt 8 maanden cel omdat hij tegen 145 km per uur door centrum Lanaken rijdt

Lanaken -

Een 31-jarige Lanakenaar krijgt 8 maanden cel met uitstel omdat hij met zijn bestelwagen wegvluchtte van een verkeerscontrole. De man had amfetamines op zak.

Shauni Deferm

Op 26 maart 2022 werd de dertiger aan de kant gezet in het centrum van Lanaken toen een motard van de politie de bestelwagen heel wat verkeersinbreuken zag maken. De man negeerde een witte doorlopende lijn om zo drie auto’s in te halen. Eerst leek de dertiger rustig en verleende hij zijn medewerking aan de politie maar toen de man moest uitstappen, knapte er naar eigen zeggen iets in zijn hoofd.  

4 gram amfetamines

De man duwde zijn gaspedaal in en stoof weg. “De motard ging hem achterna en probeerde hem in te halen”, zo sprak de raadsman van de agent tijdens de behandeling van de zaak. “Toen mijn cliënt hem wilde voorbijsteken heeft die man hem twee keer bijna van de weg gereden. Er werd bijstand opgeroepen.” De procureur bevestigde dit: “Hij haalde snelheden van 145 kilometer per uur waar je 70 mag. In de Raamstraat is hij dan opzettelijk tegen een politievoertuig dat bijstand verleende gereden.”

Uiteindelijk parkeerde de man zich enkele honderden meters verderop op het voetpad en kon hij overmeesterd worden. De dertiger was onder invloed van drugs en in zijn wagen troffen de agenten een zakje met 4 gram amfetamines aan.

Straf met uitstel

Zijn raadsman vroeg een straf met uitstel. “Mijn cliënt dacht dat zijn auto getakeld ging worden en hij kon zich dat niet veroorloven. Het is dom en spijtig dat we hier moeten staan.” De rechter veroordeelde hem tot acht maanden cel met uitstel en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 7.200 euro met uitstel.

De betrokken agenten krijgen elk een schadevergoeding van 500 euro. De verzekering krijgt een bedrag van 2.929 euro toegekend.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten