Luna Vanzeir poseert met het shirt van haar nieuwe club. 

Luna Vanzeir poseert met het shirt van haar nieuwe club. ©  Dominique Vaes

Vanzeir naar Genk! Luna Vanzeir (zus van Dante) trekt naar KRC Genk Ladies

Luna Vanzeir (19) verlaat OH Leuven. De aanvalster en zus van Rode Duivel Dante, verhuist naar KRC Genk Ladies. Vanzeir wordt gezien als een groot talent in het vrouwenvoetbal. Dante Vanzeir is tot op heden nog altijd spits van Union.

Pieter Vanlommel

Luna Vanzeir heeft er een sterk seizoen opzitten met OH Leuven, met wie ze vicekampioen werd achter Anderlecht. Dat levert de aanvallende middenveldster nu een mooie transfer op. In Genk ondertekende de jeugdinternational uit Beringen een contract voor twee seizoenen.

 

 ©  Dominique Vaes

Met deze overgang verzegelt de jeugdinternational haar terugkeer naar Limburg, waar ze eerder voor Tervant en THES speelde. Dat deed ze bij de jongens weliswaar, Vanzeir maakte pas drie seizoenen geleden de overstap naar het vrouwenvoetbal. De voorbije drie seizoenen lag ze in Leuven onder contract.

“Ik heb veel contact gehad met KRC Genk Ladies in mijn jeugd, toen ik nog bij de jongens speelde”, reageert Vanzeir. ”Het is leuk wanneer een ploeg echt moeite wil doen om je erbij te hebben. Ik ken zo goed als iedereen binnen het team, aangezien we ook al samen hebben gespeeld bij de Red Flames U19 en nu de U23.”

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent