©  RR

Einde verhaal voor Thierry Neuville: landgenoot moet opgeven in Kenia na crash tegen boom

Thierry Neuville heeft op de derde dag van de Safari Rally in Kenia, de zesde WK-manche van het seizoen, moeten opgeven na een crash tegen een boom. Zijn team Hyundai maakte het nieuws officieel bekend op sociale media.

Jens JacobsBron: BELGA

Halfweg de Safari Rally in Kenia leek Thierry Neuville nog op weg naar het podium. Na heel wat tegenslagen in eerdere etappes leken die problemen van de baan. Tot het ook vandaag helemaal misliep voor onze landgenoot.

Neuville en zijn copiloot, Martijn Wydaeghe, moesten in de dertiende klassementsrit aanvankelijk stoppen door een motorprobleem. Ze konden de wagen in eerste instantie herstarten, maar door een gebrekkig zicht reden ze tegen een boom aan en konden niet meer verder. De twee liepen geen blessures op bij de crash.

“Het was een uitdagende namiddag”, zegt Thierry Neuville. “We kenden een elektrisch probleem. De riem van de alternator was weg. Martijn en ikzelf deden het onmogelijke en slaagden erin om net op tijd het probleem op te lossen zodat we van start konden gaan in de laatste klassementsrit van de dag. Enkele kilometers in die rit waren er grote waterplassen. De motor zoog water en stopte. Het duurde vier minuten vooraleer we opnieuw konden starten.”

“We probeerden om de finish te halen maar door de slechte zichtbaarheid vanwege de modder op de voorruit reden we op een boom. In de stand zijn we nu vijfde. Zondag zetten we door en proberen we toch nog wat punten te sprokkelen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners