Schipper haalt gestolen camper uit de Maas: “Het leek wel een aflevering van ‘Breaking Bad’”

“Het leek wel een aflevering van de serie Breaking Bad”, zegt schipper Nick de Jong, nadat hij zondagmorgen in alle vroegte op de Maas bij Venlo met zijn duwboot ’Arius’ een te water geraakte camper tegen de kant aandrukte.

Fred Pruim

Wat Nick toen nog niet wist was dat de camper even daardoor met geweld door twee mannen was gestolen van de eigenaar, die nietsvermoedend in zijn mobiele huis lag te slapen. Net toen de matroos van Nicks’ duwboot wilde gaan kijken of er nog mensen in de camper zaten, kroop er een gewonde man uit. Die werd enige tijd daarna door de politie overmeesterd.

“Het was een heerlijke rustige, zondagmorgen, zo rond 05.00 uur, toen we met onze combinatie met twee bakken over de Maas voeren”, vertelt Nick over het avontuur. Plotseling zag ik dat er aan de kant, tussen de bosjes door, een camper het water in gleed of reed. Dat ding dreef meteen een stukje af.”

De schipper bedacht zich geen moment en zette koers naar de nog drijvende camper. “Ik zette mijn bak er tegenaan en duwde hem terug naar de kant. Mijn matroos had ik naar voren gestuurd om te kijken of hij de eventuele inzittenden kon helpen. Er kroop een man uit, die zichtbaar gewond was met bloed. We vroegen hem of alles okay was en waar hij vandaan kwam. Hij was enigszins verward en begon mijn matroos meteen met de dood te bedreigen. Ook riep hij ’polizei, polizei’. Die man was écht niet helemaal goed. Hij sprong ook nog het water in maar klauterde toch weer terug op het dak van de camper.”

Getaserd

Daarna ging het volgens Nick heel snel. Er kwam veel politie aan, die door de eigenaar van de camper was gewaarschuwd. Agenten konden de bestuurder van de kampeerbus met enige moeite inrekenen en afvoeren. Daarbij werd de man ook volgens Nick getaserd om hem rustig te krijgen.

“Ik heb daarna ook nog met de politie gesproken. Het bleek dus dat twee mannen vanmorgen in alle vroegte die camper waren binnengedrongen, waarin de eigenaar lag te slapen. Ze wilden die wagen stelen. Er ontstond een worsteling, waarbij de eigenaar met een schroevendraaier een van zijn belagers zou hebben gestoken.”

Waarschijnlijk was het ook deze man die met de camper vluchtte en via een smal weggetje in het water terechtkwam. Waar de andere indringer is gebleven is nog onbekend. De camper zal door een bergingsbedrijf uit het water worden getakeld.

 

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen