©  AFP

Arrogant of gewoon grappig? Wereldkampioen 200 meter Noah Lyles snelt 18-jarig toptalent al lachend en provocerend voorbij

Regerend wereldkampioen Noah Lyles (24) heeft zich zondag de beste getoond op de 200 meter op de Amerikaanse atletiekkampioenschappen in Eugene (Oregon). Daar vindt over drie weken het WK atletiek plaats. De manier waarop hij dat deed, was wel vrij arrogant. Of sommigen vinden het ook gewoon grappig. Oordeel zelf.

Jonas WithouckBron: BELGA

De 24-jarige Lyles won de finale van de 200 meter in 19.67. Hij bleef daarmee nipt de 18-jarige Erriyon Knighton (19.69) voor. Lang leek het alsof Knighton zou winnen, maar de eindsprint van Lyles was fenomenaal. De 24-jarige Amerikaan vond het wel nodig om nog tijdens de race al met een smile op zijn gezicht gebaren te doen naar zijn zes jaar jongere landgenoot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fred Kerley, die vrijdag de beste was op de 100 meter, werd derde in 19.83. Kerley kan dubbelen op het WK. Dat geldt niet voor Christian Coleman, de uittredend wereldkampioen op de 100 meter die vorig jaar de Olympische Spelen in Tokio miste door een schorsing na een overtreding van de dopingreglementen. Hij startte eerder op de dag niet in de halve finales.

Bij de vrouwen won Abby Steiner, de universiteitskampioene, de 200 meter in 21.77. Ze kreeg op het podium het gezelschap van Tamara Clark (21.92) en Jenna Prandini (22.01). Sha’Carri Richardson haalde de finale niet eens. Ze werd in 22.47 vijfde in haar halve finale. Richardson mag zo een kruis maken over deelname op de 200 meter op het WK. Donderdag ging ze er ook al uit in de reeksen van de 100 meter. Vorig jaar moest Richardson de Spelen in Tokio missen na een positieve cannabistest.

Nog tijdens de Amerikaanse kampioenschappen won Rai Benjamin de 400 meter in een beste wereldjaarprestatie van 47.04. Athing Mu was de beste op de 800 meter in 1:57.16. Daniel Roberts (13.03) triomfeerde, bij afwezigheid van regerend wereldkampioen Grant Holloway, op de 110m horden. In het kogelstoten realiseerde Chase Ealey een beste wereldjaarprestatie met een worp van 20,51 meter.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent