© Martin Boonen

© Martin Boonen

© Martin Boonen

© Martin Boonen

© Martin Boonen

Leerlingen van De Geluksvlinder openen eigen reisbureau

Bocholt -

Ondanks de stakingen op de luchthaven van Zaventem openden de leerlingen van de derde graad van vrije basisschool De Geluksvlinder in Bocholt hun reisbureau. Promoties alom.

Martin Boonen

Onder de leerlingen was er een gezonde concurrentie om het talrijke publiek te imponeren en in te palmen. Iedereen was dan ook goed voorbereid om hun werk te presenteren aan de ouders. Een lange voorbereiding ging hieraan vooraf. Vanuit het vak wereldoriëntatie maakten de leerlingen kennis met de Europese landen. Daarna mochten ze zelf aan de slag. Na de keuze van een land mochten ze via chromebook informatie over dat land opzoeken en hierover een powerpointpresentatie maken. Bij wijze van repetitie werden de werken aan de klasgenoten getoond.

Knutselwerken

Na het intellectuele kwam ook het creatieve werk aan bod. Iedereen gaf hieraan zijn eigen invulling. Kunstwerken werden gelinkt aan het land, getekend of geknutseld. Enkele voorbeelden van de knutselwerken: het boze oog in keramiek, Griekse goden werden getekend en geknutseld, de Eifeltoren werd gemaakt uit rietjes voor Frankrijk en de Berlijnse muur werd met lego nagebootst.

Iedereen was klaar voor de opening van hun reisbureau en het warme weer zorgde alvast voor een echt vakantiegevoel. Als echte reisleiders maakten ze promotie voor hun land. De tafels werden mooi ingekleed. Er werden hapjes en drankjes aan geboden. Iedereen was heel tevreden over de presentatie van de leerlingen.

Foto’s: Katrijn Schonkeren

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen