Onze tv-tips: pensioenen, vergeten geschiedenis en veel mysterie

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Zwarte Zwanen

NPO 2, di, 20.25u

Een spraakmakende documentairereeks waarin journalist Cees Grimbergen vijf jaar lang de Nederlandse pensioenwereld onderzocht. In 2013 zat er 1.000 miljard euro in de pensioenfondsen, vijf jaar later haast het dubbele. Toch worden er al veertien jaar in Nederland bijna geen pensioenen meer geïndexeerd. Een sterke serie afleveringen over de schimmige wereld van het Nederlandse pensioengeld en hoe ouderlingen elke euro moeten omdraaien om toch rond te kunnen komen.

 

Metissen van België

Canvas, di, 21.15u

Een van de beste programma’s van het voorjaar over een weggemoffeld stukje Belgische koloniale geschiedenis. Deze aflevering staat in het teken van Jacqueline, kind van een blanke man en zwarte vrouw die niet paste in het koloniale systeem. De kindertijd bij haar adoptiegezin in België was een hel, getekend door eenzaamheid en mishandeling. Na meer dan zestig jaar doet ze haar aangrijpende levensverhaal. 

 

The Adjustment Bureau

VTM 4, di, 20.35u

Nadat de veelbelovende jonge politicus David verliefd is geworden op de mooie balletdanseres Elise ontdekt hij dat een mysterieuze overheidsinstantie hun relatie probeert tegen te houden. Als je The Matrix, The Truman Show en Serendipity in de blender stopt, krijg je iets dat heel nauw aansluit bij deze prent met Matt Damon. Samen met tegenspeelster Emily Blunt staat hij overtuigend te acteren in deze vermakelijke film. (tove)

 

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent