Nickel komt overgewaaid uit Frankrijk. ©  api

Geld afhalen of rekening openen kan nu ook in de krantenwinkel

Dilbeek -

Het is nu ook mogelijk om een rekening te openen of geld af te halen terwijl je een krant koopt of een lottoformulier invult. In een krantenwinkel in de Vlaams-Brabantse gemeente Dilbeek heeft BNP Paribas Fortis maandag ‘Nickel’ gelanceerd.

Belga

Nickel is een dienst voor basisbankieren in krantenwinkels. Het filiaal van de Franse bank BNP Paribas wil binnen vijf jaar 300.000 klanten hebben in België, zo zei CEO Emmanuel Legras van Nickel België bij de lancering.

Het basispakket van Nickel bestaat uit een zichtrekening, een bankkaart en een Belgisch IBAN-rekeningnummer. Activeren kost maar enkele minuten tijd, zo klinkt het. Daarvoor moeten de klanten langsgaan bij de uitbater van de krantenwinkel, aan wie ze de jaarlijkse kost van 20 euro (voor het basispakket) betalen en die hen de bankkaart geeft. De rest gebeurt online of aan een zuil in de winkel. Eens geactiveerd, werkt de Nickel-rekening als een gewone zichtrekening: je kan er je loon op laten storten, doorlopende opdrachten instellen, geld overschrijven, enzovoort.

LEES OOK: Bpost bank verdwijnt, klanten van BNP Paribas Fortis kunnen voortaan in postkantoor en krantenwinkel terecht

Openingsuren

Een van de voordelen voor de consumenten is dat ze met de Nickel-kaart in de krantenwinkel, met zijn meestal ruime openingsuren, geld kunnen afhalen en storten. Drie keer per maand is dat gratis. Dat kan interessant zijn in een tijd waarin er steeds minder bankfilialen en -automaten zijn in dorpen en gemeentes, of de openingsuren ervan beperkt zijn.

Nickel is momenteel beschikbaar in een twintigtal krantenwinkels in België. Tegen eind september moeten dat er zowat 260 zijn en het is de bedoeling binnen vijf jaar aan 1.400 verkooppunten te zitten. België is het derde land waar de fintech actief wordt, na Frankrijk en Spanje. Weldra start de dienst ook in Portugal en tegen 2024 wil hij in acht landen aanwezig zijn. 

LEES OOK: Belgische grootbanken hebben corona goed doorstaan, maar wat met de oorlog in Oekraïne?

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent