De broers Mignolet trokken Niels Moons (29) en Robin Poelmans (28) aan voor de bediening en de keuken. 

De broers Mignolet trokken Niels Moons (29) en Robin Poelmans (28) aan voor de bediening en de keuken. ©  Luc Daelemans

GEPROEFD. Rode Duivel Simon Mignolet en broer Wouter serveren sfeer en amusement in hun hippe bar Copper

Sinds vorige week is de Zuivelmarkt weer een beetje meer de Hasseltse place m’as-tu vu. Rode Duivel Simon Mignolet en zijn broer Wouter openden er een hippe wijn- en foodbar. Op de kaart staan vooral sharinggerechten. Gewoon zin in een glas? Dat kan ook.

Rudi Smeets

Een geremixte versie van Good Times van Chic op de achtergrond, in neonletters Your sign for good wine boven de glazen toegangsdeur, een interieur dat aan de Parijse Buddha Bar doet denken. Dan weet je meteen: dit is een horecazaak met een clubgehalte. Iets anders dan Twenty Two Coffee, de koffiebar die de Mignolets eerder in Sint-Truiden openden. Je zal hen er trouwens niet elke dag aantreffen, want voor de uitbating doen ze een beroep op Niels Moons (29) en Robin Poelmans (28), in deze volgorde verantwoordelijk voor de bediening en de keuken.

Als aperitief laten we ons een glas moscatel (6,40 euro) van het bekende Spaanse wijnhuis Juan Gil aanbevelen. Lekker, veel strakker dan je van deze druif gewoon bent. Een paar minuten later volgt de eerste sharing plate: veggie gyoza (Japanse dumplings, zeg maar de Aziatische versie van ravioli) met kewpie (Japanse mayonaise) en okonomiyaki (Japanse saus, zoeter dan worchestershire). Evenwichtig gekruid, veel smaak: mooie start.

 

 ©  luc daelemans

LEES OOK. Ex-deelneemster ‘Mijn Restaurant’ Yanaika opent The Black Knife: is ze klaar voor een Michelinster?

Snel volgen kroketten met een vulling van secreto 07, vlees van het Spaanse runderras rubia gallega dat zeven weken rijpte in een marinade van zeven kruiden. Ze worden gemaakt door de Antwerpse slagers De Laet en Vanhaver. Naast de kroketten liggen enkele schijfjes secreto 07, zacht van smaak. Geslaagde combinatie. We sluiten af met pijlinktvis, aardappelpuree en tomatensaus. Te lang of te kort gebakken? De inktvis had in ieder geval echt wel kauwbaarder gemogen, maar dat deed weinig af aan het fungehalte van de lunch. Copper staat voor sfeer, amusement. Sharing is caring.

 

 ©  luc daelemans

We dronken nog een uitstekend glas sankt laurent (8,10 euro) van het Oostenrijkse domein Rosi Schuster. Een meer dan valabel alternatief voor pinot noir. Alles samen betaalden we 74 euro voor twee. Correcte verhouding prijs-kwaliteit.

Waarom hier eten?

1. Een van de wanden werd onder handen genomen door de Truiense kunstenaar Tom Herck. In zijn graffiticreatie verwerkte hij onder meer het symbool voor koper (Cu), een fles en een glas.

2. Nog meer Sint-Truiden: de wijnen worden geleverd door Ad Bibendum. Er staan heel wat wijnen en bubbels (vooral champagne van tophuis Thiénot) per glas op de kaart, variërend tussen 5 en 12 euro.

3. Copper heeft een binnen- en een buitenterras, allebei met dertig zitplaatsen. De tafels hebben een koperkleurig blad. De naam van de zaak verwijst naar dat decoratieve detail.

Praktisch

Adres

Zuivelmarkt 6, Hasselt

Open

wo, do, zo en ma 11-23 uur, vr-za 11-1 uur

Info

www.facebook.com/copperhasselt

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent