Klant met mes steekt werkneemster zonder aanleiding neer in Delhaize Hasselt

Hasselt -

In de Delhaize op de Luikersteenweg in Hasselt heeft een jongeman dinsdagnamiddag zonder aanleiding een werkneemster neergestoken terwijl ze de rekken aan het vullen was. De politie LRH heeft de verdachte opgepakt. Het winkelpersoneel is zwaar aangeslagen door het “zinloos geweld”.

Marij Wyers
 

 ©  Tom Palmaers

De aanleiding van de steekpartij is niet bekend. “Het gaat om zinloos geweld”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize. Rond 13 uur was het winkelpersoneel producten aan het uitpakken om de rekken bij te vullen. Eén van de werkneemsters is op een gegeven moment haar breekmesje kwijt waarmee ze de dozen opent. Ze vraagt haar collega’s of ze het Stanleymesje ergens zien. Net dan staat een jongeman achter haar met een mes in de hand, zijn eigen mes. Zonder reden en zonder aanleiding haalt hij uit naar de werkneemster. Volgens omstaanders zou hij gezegd hebben: “Hier heb je een mes”, waarna hij haar neersteekt.

Arrestatie

“De verdachte is ter plaatse gebleven, zonder enig verzet, en de politie heeft hem opgepakt”, zegt Dekelver. De vrouw liep meerdere steekwonden op in haar arm en buikstreek. “Onze medewerkster is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze is niet in levensgevaar.” Delhaize gaat een klacht indienen tegen de aanvaller.

Zinloos geweld

De winkel heeft de deuren gesloten voor onderzoek door de politie. “Ons winkelpersoneel is serieus onder de indruk van dit steekincident. Met verbaal geweld krijgen ze wel vaker te maken, er zijn regelmatig klanten die serieus in discussie gaan. Maar fysiek geweld is zeer zeldzaam, en zeker van deze aard. Dit is ontoelaatbaar. Het gaat om zinloos geweld. We zullen de nodige psychologische steun voorzien voor het personeel. Op woensdagochtend gaat de winkel in Hasselt weer open.”

Politie LRH onderzoekt de omstandigheden en probeert te achterhalen wat de aanleiding kan zijn van de steekpartij.

 

 ©  Tom Palmaers

De Delhaize sloot dinsdag even voor 14 uur de winkel voor verder onderzoek.  

De Delhaize sloot dinsdag even voor 14 uur de winkel voor verder onderzoek.  ©  Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen