©  Serge Minten

Eerste ‘Kempische’ brug over Albertkanaal is al op hoogte

Hasselt -

Dinsdagochtend is de eerste van de twee kanaalbruggen over het Albertkanaal op de Kempische Steenweg in Hasselt opgekrikt tot de hoogte waarop ze 9.10 meter vrije doorvaarthoogte garandeert.

Dirk Jacobs

“De brug is in één voormiddag inderdaad tweeënhalve meter opgekrikt”, legt Liliane Stinissen van De Vlaamse Waterweg uit. “Dat werk is net als de rest van de werken perfect volgens plan verlopen. Hiermee is toch de eerste echte horde van deze grote werken genomen.”

Aansluitingen

“Nu de brug op hoogte is, kan verder gewerkt worden om ook de aansluiting van de Kempische Steenweg aan beide zijden af te werken. Het spreekt voor zich dat daarvoor de voorziene tijd tot 1 augustus zal volstaan. Tegen die tijd zullen ook de nieuwe fietslussen aan die brugzijde afgewerkt worden, zodat, samen met het autoverkeer, dat dan over de verhoogde brug zal verlopen, ook het fietsverkeer van kant wisselt. Vanaf dan worden eigenlijk quasi dezelfde werken in spiegelbeeld aan de andere brug uitgevoerd. Die moet midden september al opnieuw voor het autoverkeer bruikbaar zijn. Voor de fietsers is het nog iets langer geduld oefenen om ook aan die kant te kunnen gebruikmaken van de nieuwe fietslussen die ook daar worden voorzien.”

 

 ©  Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen