Onze tv-tips: wegdromen in Frankrijk, muzikaal talent en een ex-koppel

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Escape to the Château

Een, wo, 18.10u

Al enkele jaren brengen we in de zomer een bezoek aan een Engels koppel dat naar Frankrijk verhuisde om er een verlaten kasteel om te toveren tot hun droompaleis. Vorig jaar keken er gemiddeld 500.000 Vlamingen naar deze realityreeks waarvan nu het achtste seizoen begint. Je zou denken dat het kasteel inmiddels al lang klaar is maar dat is nog lang niet het geval. Er zijn immers 54 kamers die allemaal een opknapbeurt nodig hebben.

 

Sera I Am

NPO 3, wo, 23.00u

Tegenwoordig hoef je helemaal geen platencontract meer te hebben om internationaal door te breken. Dat bewijst het verhaal van een 27-jarige jonge vrouw uit het Nederlandse Schiedam die met haar covervideo’s 2,5 miljoen volgers heeft verzameld op sociale media en droomt van een professionele carrière in de muziek. Hoe ze zich vanuit het niets opwerkt, is fraai geregistreerd door de Nederlandse documentairemaker Jan Willem Roodbeen. 

 

Vleugels

VTM Gold, wo, 20.35u

Toen Johan Heldenbergh en Joke Devynck nog een koppel vormden, speelden ze de hoofdrol in deze Vlaamse film over enkele volkstuinders die samen een perceel grond pachten. Hoewel het er dikwijls vrolijk aan toe gaat, zijn het in realiteit eenzame zielen. Ze kankeren in hun tuintje op de wereld en op elkaar, maar dat verandert wanneer er plots een bloedmooie vrouw opduikt. Een onterecht vergeten parel uit de Vlaamse filmwereld. (tove)

 

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent