©  Politie Brussel

Brusselse politie vindt baby tussen berg cocaïne: “Zelfs Kinder Surprise-eieren met drugs gevonden”

De Brusselse politie heeft bij een huiszoeking een baby aangetroffen in een woning waar op verschillende plaatsen cocaïne lag. De drugs zaten onder meer verstopt in Kinder Surprise-eieren. De vader van het kind is aangehouden.

Chris VerhaegheBron: BELGA

“Een verkeersinbreuk in de Stiénonlaan lag aan de basis van de interventie van de lokale recherche”, zegt een woordvoerder van de Brusselse politie.

“Daar hadden inspecteurs een voertuig opgemerkt dat dubbelgeparkeerd stond. Toen de nummerplaat werd nagegaan, bleek dat het voertuig en met name de bestuurder deel uitmaakten van een onderzoek naar de verkoop van cocaïne. Bovendien verblijft de verdachte al geruime tijd illegaal in het land. Hij werd dan ook ingerekend en meegenomen voor verhoor.”

Schrijnend tafereel

“In de gsm van de verdachte werden berichten teruggevonden die gelinkt werden aan de verkoop van drugs. Na contactname met de magistraat van wacht werd er besloten om over te gaan tot een huiszoeking. Daar werden de inspecteurs met een schrijnend tafereel geconfronteerd. De vrouw van de verdachte en zijn schoonmoeder waren aanwezig in de woning, net als zijn baby van amper vier maanden oud.”

“De woning lag bovendien vol met cocaïne. In totaal lag er 4,650 kilogram cocaïne verspreid over de grond van de slaapkamer en in een gereedschapskoffer. Er werden ook drie Kinder Surprise-eieren gevonden, gevuld met cocaïne, precisieweegschalen en verpakkingsmateriaal. In het salon werd er nog 16.295 euro aangetroffen. Twee voertuigen, een televisietoestel en enkele luxehorloges werden eveneens in beslag genomen.”

Minderjarige in gevaar

De vrouw van de verdachte werd eveneens opgepakt, maar na verhoor opnieuw vrijgelaten. De vader van het kind werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, die de verdachte in verdenking stelde voor bezit en verkoop van verdovende middelen in het kader van een vereniging. De man werd aangehouden en zit in de cel. Op vraag van het parket werd er ook een proces-verbaal opgesteld vanwege een minderjarige in gevaar.

 ©  Shutterstock

Aangeboden door onze partners