Onze tv-tips: een kameleon, een tragische wielrenner en topsport in Rusland

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

80 jaar, reeds – op de T bij Wim Schippers

NPO 2, do, 22.20u

Wij kennen hem vooral als Ernie uit Sesamstraat, maar Wim Schippers is zoveel meer. Hij geldt als een vernieuwer van kunst, taal en televisie. Schippers kan als geen ander tv-kijkend Nederland zowel verleiden als opzettelijk vervelen, verwarren, choqueren en irriteren. Deze documentaire is een ode aan de absurdist en werkt naar het einde toe naar een ontmoeting met de man zelf. 

Il Migliore

Canvas, do, 21.20u

Het is alweer achttien jaar geleden dat de beroemde Italiaanse wielrenner Marco Pantani, die tweede decennia geleden de Ronde van Frankrijk meer dan eens kleur gaf, overleed. Deze bijna twee uur durende documentaire is geen eerbetoon aan een cultfiguur of een onderzoeksrapport dat een licht moet werpen op het tragische verhaal van de man. Maar wel een schets van de menselijke, sociale en culturele wereld waarin Marco Pantani destijds is opgegroeid. 

Buurman, Wat Doet U Nu?

Een, do, 21.20u

Er is lang getwijfeld of de aflevering nog uitgezonden ging worden, maar uiteindelijk is toch beslist dat het bezoek aan Emma Meesseman in Rusland het scherm haalt. In januari, kort voor de oorlog tussen Rusland en Oekraïne uitbrak, bracht Cath de Belgische basketbaltrots een bezoek in het Russische Jekaterinenburg. Sinds 2016 verdedigde de Belgian cat daar elk jaar zes maanden lang de kleuren van de plaatselijke club UMMC. (tove)

Aangeboden door onze partners