De Vervoortstraat en de omliggende straten worden twee maanden lang een blauwe zone.  

De Vervoortstraat en de omliggende straten worden twee maanden lang een blauwe zone.  © LW

Omgeving rond Halve Maan in Diest wordt tijdelijk blauwe zone om drukte te beperken

Diest -

De omgeving van de Vervoortplaats in Diest wordt van 1 juli tot 31 augustus 2022 tijdelijk een blauwe zone. Dat moet de verkeers- en parkeerdrukte in de buurt van de Halve Maan onder controle houden.

Luk Weyens

De Vervoortplaats ligt in de omgeving van recreatiedomein Halve Maan, dat in de zomermaanden bij mooi weer heel veel volk trekt. Veel bezoekers komen met de auto en willen voor langere tijd blijven. Aan de toegang van de Halve Maan aan de Omer Vanaudenhovelaan ligt een groot parkeerterrein, maar dat raakt op drukke dagen ook volzet. Bezoekers zoeken dan een plaats in de buurt.

“Met de invoering van een tijdelijke blauwe zone proberen we de verkeers- en parkeeroverlast voor de buurtbewoners tijdens de drukke zomerperiode te beperken”, zegt burgemeester Christophe De Graef (Open Diest).

De blauwe zone geldt voor de Vervoortplaats, de Vervoortstraat, de Badstraat, de Halve Maanstraat en de Wijngaardstraat. In de blauwe zone mag je maximaal drie uur blijven staan. Je moet wel je parkeerschijf leggen. Bewoners kunnen gratis een bewonerskaart aanvragen. Dat kan online via het digitaal loket van de stad, per e-mail aan het parkeerbedrijf Apcoa (diest@apcoa.be) of tijdens de zitdagen van Apcoa in het stadhuis (dinsdag van 16 tot 19 uur, woensdag en vrijdag van 9 tot 12.30 uur).

De Halve Maan trekt in de zomer heel wat bezoekers aan. 

De Halve Maan trekt in de zomer heel wat bezoekers aan. ©  LW

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen