Okapi Aalst strikt Amerikaanse combo-guard Jordan Walker

BNXT League-Okapi Aalst Okapi Aalst heeft de Amerikaanse combo-guard Jordan Walker aangetrokken. De Serviër Nikola Popovic tekende een nieuw contract van één seizoen.

Patrick Ceulemans, Wim Redant

Jordan Walker (24 jaar, 1m86) is de nieuwe combo-guard van Okapi Aalst voor het seizoen 2022-23 in de BNXT-League. Jordan komt over Hamburg Towers (BBL) waar hij een aantal EuroCup-wedstrijden mocht invallen. Hamburg zag potentieel in Jordan maar omdat het met een overschot aan buitenlandse spelers zat, werd hem tevens speeltijd gegund bij SC Wedel in de ProB-noord. Daar domineerde hij in zijn ploeg (20,6 punten, 4 rebounds, 2.6 assists) en loodste hij hen naar een 4de plaats in het klassement. Vooraleer hij bij Hamburg Towers terecht kwam speelde hij in Georgië en bij Morehead State University (Ohio Valley Conference). In zijn senior-jaar was hij goed voor 12,3 punten 3, 7 rebounds en 2n 3 assists.

Nog bij de Ajuinen tekende Nikola Popovic een nieuwe verbintenis voor één seizoen. De 24-jarige en 2m11 grote Servische center was de vorige campagne goed voor een gemiddelde van 13 punten en 7 rebounds. Na de Montenegrijn Ivan Maras (36 jaar, 2m08, Montenegro) een tweede belangrijke buitenlandse speler bij Okapi Aalst die bijtekent.

Pieter De Groof assistent van coach Thomas Crab Coach Thomas Crab, die voor drie seizoenen bijtekende, krijgt Pieter De Groof als assistent-coach. De Groof was tot 2021 en acht jaar lang assistent-coach bij Kangoeroes Willebroek/Mechelen.

Jonge Belgen tekenen bij, tweelingbroers Vermoesen keren terugJonge Belgen als Siebe Ledegen, Steff Schauvlieger en Glenn Temmerman blijven ook de Aalsterse club trouw en verlengden met drie seizoenen. Na zeven seizoenen in tweede klasse (St.-Niklase Condors en Gent Hawks) keert de tweeling Joren en Joeri Vermoesen (29) terug naar Okapi Aalst.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent