©  AP

NBA-ster James Harden zegt nee tegen jaarsalaris van 45 miljoen (!), maar doet dat met een goeie reden

James Harden heeft de clausule in zijn contract die hem voor een extra jaar aan NBA-club Philadelphia zou binden niet gelicht. Dat berichtten verschillende Amerikaanse media. De 32-jarige Harden zou wel willen blijven, en bereid zijn te spelen voor een lager salaris.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Bij de optie in het contract van Harden was een jaarloon van 47 miljoen dollar (45 miljoen euro) inbegrepen. Dat zou ervoor gezorgd hebben dat de 76ers aan handen en voeten gebonden zijn. Harden lichtte de optie daarom niet, maar zou bereid zijn voor een lager bedrag bij te tekenen. Zo komt er budget vrij en kan Philadelphia zijn sterspeler ook beter omkaderen.

Harden maakte in februari de overstap van de Brooklyn Nets. Met Joel Embiid loopt er nog een topper rond in Philadelphia, maar verder is er vers bloed nodig. De naam van PJ Tucker (Miami), die al met Harden samenspeelde in Houston, klinkt momenteel luid.

 

 ©  USA TODAY Sports

Met Harden en Embiid in de rangen raakte Philadelphia in het voorbije seizoen niet voorbij de tweede ronde in de play-offs. Na de uitschakeling tegen Miami maakte Harden al bekend te willen blijven en zijn team te willen helpen met het op zoek gaan naar versterkingen. Harden werd in het verleden al drie keer topschutter in de NBA.

Vanaf donderdag mogen NBA-teams onderhandelingen opstarten met vrije spelers. Harden is dit jaar de bekendste vrije speler, maar hij lijkt desalniettemin niet van club te zullen veranderen. Evenals Russell Westbrook, zijn ex-ploegmaat bij Oklahoma City. De flamboyante point guard lichtte zijn optie bij de LA Lakers wel, goed voor een jaarsalaris van 45 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent