Donderdag staat er een Belgische pulled beef bun met barbecuesaus op het menu. 

Donderdag staat er een Belgische pulled beef bun met barbecuesaus op het menu. ©  DBA

Loïc Van Impe zorgt voor vers lekkers in De Smaakfabriek op Rock Werchter

Aan Klub C is tijdens deze editie van Rock Werchter De Smaakfabriek opgetrokken. Achter het fornuis is tv-kok Loïc Van Impe (29) te vinden. Daar serveert hij elke dag een vers, nieuw gerecht met zoveel mogelijk lokale producten.

(eadp)

“We hebben hier een vast gerechtje elke dag, het broodje kaaskroket, maar daarnaast serveren we ook elke dag iets nieuws”, vertelt Van Impe. “Het is vers, niet te duur en lokaal. En lekker hopelijk. We proberen echt elke dag met producten uit de regio te werken. Vandaag (donderdag, red.) hebben we gezocht in een straal van dertig kilometer rond het festival. Voor sommige producten is dat niet altijd mogelijk, maar voor de barbecuesaus hebben we nu Luikse siroop gebruikt die hier in de buurt gemaakt is.”

 

 ©  DBA

Het daggerecht is donderdag Belgische pulled beef bun met barbecuesaus – “Met acht uur gegaard rundsvlees”, zegt Van Impe – en kost vier bonnetjes of zo’n veertien euro. “Die prijs ligt ook vast voor de komende dagen. Voor vandaag is dat misschien wat meer dan wat het is, maar we dachten rustig te beginnen. Op is ook gelijk aan op, we willen niets weggooien op het einde van de dag”, legt hij uit. Van Impe komt elke ochtend mee de mis-en-place verzorgen, en is er de hele dag te vinden. “Of toch afhankelijk van de bands. Soms wil ik wel eens een groepje meepikken.” (lacht)

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent