©  Geert Van Baelen

Meisje van 17 komt met fiets onder vrachtwagen vlakbij huis: slachtoffer is ernstig gewond

Pelt -

Een meisje van 17 jaar is donderdagnamiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval vlakbij haar thuis in Sint-Huibrechts-Lille. Op de Lillerheidestraat zou ze met haar fiets zijn overgestoken en daarbij onder een vrachtwagen zijn beland. Een verkeersdeskundige onderzoekt de omstandigheden.

Geert Van Balen/Marij Wyers
 

 ©  GVB

Een verpleegster die passeerde diende de eerste zorgen toe aan het meisje. Een ambulance en mugteam werden opgeroepen. Onder begeleiding van een urgentiearts is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou er erg aan toe zijn. In de buurt wordt geschokt gereageerd op het vreselijke ongeval bij het begin van de zomervakantie. Elvy Q. woont in de straat. “Ze is zo’n zacht meisje, heel sociaal”, zeggen enkele buren. “Hopelijk komt het allemaal goed. Ze is net afgestudeerd in het middelbaar, en ze gaat hogere studies doen in Hasselt.”

Verkeersdeskundige

De Lillerheidestraat is de drukke verbindingsweg van aan de rotonde met steakrestaurant Rodeo tot in Sint-Huibrechts-Lille.

 

 ©  gvb

Op de plaats waar het ongeval gebeurde liggen vrijliggende fietspaden. “Een verkeersdeskundige gaat na hoe het ongeval kon gebeuren”, zegt persmagistraat Bruno Coppin. “Uit de eerste analyses blijkt alvast dat de vrachtwagenchauffeur niet onder invloed was, niet van alcohol en ook niet van drugs.”

(gvb/maw)

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen