© eva

Koop in juli en augustus in Riemst en maak maandelijks kans op geldprijzen tot 2.500 euro

Riemst -

Voor het zesde jaar op rij worden de inwoners van Riemst met de

spaarkaartenactie ‘Denk, eet, koop lokaal’ gemotiveerd om lokaal te kopen.

Zo’n 60 handelaars doen mee. Wie lokaal shopt, maakt kans op geldprijzen tot

2.500 euro.

De zomeractie ‘Denk, eet, koop lokaal’ wordt al voor het zesde jaar op rij georganiseerd. Van vrijdag 1 juli tot en met woensdag 31 augustus werken de deelnemende Riemstse handelaars met een speciale spaarkaart. Per aankoopschijf van 5 euro ontvangt de klant een stempel op de spaarkaart. Wanneer er 10 stempels op de spaarkaart staan, is de spaarkaart vol. Elke volle spaarkaart geeft de koper één kans op een mooie prijs. Die prijzen liggen tussen de 25 en 2.500 euro.  

Prijzenpot: 14.000 euro

In totaal zit er 14.000 euro in de prijzenpot. Een eerste trekking gebeurt op woensdag 3 augustus voor de aankopen van de maand juli. Een tweede trekking is voorzien op vrijdag 2 september voor de aankopen van de maand augustus. Het project wordt ondersteund door de Lokale Economische Middenstandsraad van Riemst.

“De editie van vorig jaar was erg succesvol” aldus schepen van economie Guy Kersten. “Toen werden maar liefst 70.000 volle spaarkaarten verzameld. Als je dan gaat rekenen komt je tot een totale omzet bij de deelnemende handelaars van 3,5 miljoen euro. Het project is versterkend voor de deelgemeenten en bij uitbreiding de hele gemeente Riemst. De vriendelijke bediening en persoonlijke service krijg je er gratis en voor niets bij.”

Economie en ecologie gaan in dit project hand in hand. Door lokaal te kopen, verminderen ook de kilometers die gereden worden om producten te kopen. De deelnemende handelaars en het volledige wedstrijdreglement zijn te vinden op de website van de gemeente Riemst. Wie bij de trekkingen van 3 augustus en 2 september in de prijzen valt, wordt persoonlijk gecontacteerd.

Eddy Vandoren

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen