©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Zoon rijdt twee jaar zonder verzekering met auto van overleden vader

Heusden-Zolder -

De politie heeft donderdag een auto in beslag genomen die al twee jaar niet meer verzekerd of ingeschreven was. De zoon had de auto van zijn in 2020 overleden vader overgenomen zonder de nodige aanpassingen te doen.

Mireille Maes

De bal ging aan het rollen omdat de politie geen flitsboetes kon opsturen naar een overtreder omdat de eigenaar van de nummerplaat al meer dan twee jaar overleden was. Bij een controle donderdag in Bolderberg kon de auto met de bewuste nummerplaat aan de kant gezet worden. Wat bleek: de zoon had de auto van zijn vader overgenomen in 2020, maar had het voertuig nooit in regel gebracht. Hij gaf onmiddellijk toe zonder inschrijving of verzekering te rijden. Ook de belastingdienst werd gecontacteerd.

Laagvlieger

Een motorrijder kan zich ook verwachten aan een fikse boete en intrekking van zijn rijbewijs. Hij werd op de Koolmijnlaan in Heusden geflitst. Hij reed 111 km/uur waar maar 50 km/uur is toegelaten. In totaal passeerden donderdag 2.272 voertuigen een flitscamera in Heusden-Zolder. 220 bestuurders (bijna 10 procent) reden sneller dan toegelaten. Drie bestuurders werden betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur. Op de Koolmijnlaan werden nog twee aannemers terechtgewezen. Zij waren werken aan het uitvoeren zonder vergunning.  mm

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen