©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Drukke maar vlotte vakantie-uittocht op Brussels Airport

De zomervakantie is op gang geschoten, en op Brussels Airport levert dat meteen de drukste dag op sinds het begin van de coronapandemie. Vrijdag worden 72.000 passagiers verwacht, van wie zo’n 40.000 vertrekkende. Maar de luchthaven heeft zich maximaal voorbereid, en voorlopig verloopt alles vlot.

ltoBron: BELGA

“Het is een drukke dag, maar laat ons zeggen dat er een gezellige drukte is”, zegt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli van Brussels Airport. “Hier en daar zijn er wel wat wachtrijen, maar uiteindelijk geraakt iedereen vlot door.”

Op Brussels Airport waren er heel wat openstaande vacatures, ongeveer 1.200 in april, maar dat aantal is intussen teruggebracht tot 590, niet zoveel boven de 500-tal vacatures die altijd wel openstaan op de luchthaven.

Vrijdag is de drukste dag van het openingsweekend van de vakantie-uittocht. Zaterdag en zondag worden telkens 66.000 tot 70.000 passagiers verwacht op Brussels Airport.

LEES OOK. Vakbonden dreigen met nieuwe acties bij Brussels Airlines omdat directie “pas eind augustus weer wil onderhandelen”

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten