©  BELGA

Wout van Aert feliciteert verbluffende Yves Lampaert: “Zou heel lullig zijn om te zeggen dat het aan omstandigheden lag”

Het heeft weer niet mogen zijn voor Wout van Aert. Onze 27-jarige landgenoot leek de openingstijdrit in de Tour te gaan winnen nadat hij zowel Tadej Pogacar, Filippo Ganna en Mathieu van der Poel klopte, maar toen kwam de verbluffende tijd van Yves Lampaert. “Vijf seconden is niet weinig op zo’n korte tijdrit”, aldus Van Aert.

Michaël Van Damme, Jonas Withouck

“Dat ik de beste was van Ganna, Pogacar en Van der Poel? Daar koop ik niets mee”, reageert Wout van Aert. Toen Lampaert aan zijn tijdrit mocht beginnen, was het wel gestopt met regenen. “Het zou ook heel lullig zijn om nu te zeggen dat het aan de omstandigheden lag. Ik denk dat iedereen tot nu toe al op een nat wegdek heeft gereden. Yves heeft gewoon sneller gereden.” Over zijn eigen tijdrit is Van Aert uiteraard tevreden. “Het ging goed, ik ging niet overdreven snel in de bochten maar reed wel een goede lijn. Ik kan mezelf niets verwijten.”

“Ik wist dat Yves (Lampaert, red.) nog zowat de enige specialist was die nog moest rijden. Ik keek zeker uit naar zijn tijd en dat bleek uiteindelijk met recht en reden. Chapeau dus. Het regent nu wel niet meer, maar de weg is altijd nat gebleven. Ik ben sowieso geen fan om dat soort dingen als excuus in te roepen. Yves was vijf seconden sneller, dat is niet weinig op zo’n korte tijdrit. Voor de derde keer: chapeau aan Yves want hij heeft heel snel gereden. Ik ga het nu niet nog eens zeggen.”

Gele droom

De gele droom blijft levende voor Van Aert, zeker met de aard van de volgende ritten in het verschiet. “Ik zal snel moeten omschakelen, al was ik vandaag wel echt op die tijdrit gefocust”, aldus Van Aert. “Nu is het wel een teleurstelling. Eerst even bezinnen en morgen gaan we er opnieuw voor. Uiteraard wist ik dat er nog kansen komen in de eerste week als ik niet te veel tijd verloor. Er zijn de komende dagen heel wat bonificatieseconden te verdienen. We zullen wel zien.”

 ©  AP

“Primoz (Roglic, red.) en Jonas (Vingegaard, red.) hebben goed gereden”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Het belangrijkste was om een goede rit te rijden en niet op de grond te liggen. Dat hebben ze beiden goed gedaan. Ze verliezen enkel tijd op Pogacar. We kunnen er goed mee leven en zijn tevreden met de tijdrit van onze klassementsmannen.”

“Toen Wout binnen kwam dachten we een goede kans te maken op de overwinning. Toen kwam Christophe nog dichtbij, maar hij viel helaas. Lampaert reed vijf seconden sneller, dus dan zijn we op waarde geklopt”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent