©  AP

Een overstap met een serieus gevolg: Russische ijshockeyspeler verkast naar Amerikaans team, maar dreigt nu naar oorlog in Oekraïne te moeten gaan

Ivan Fedotov, een bekende Russische ijshockeyspeler, heeft het verkorven in zijn eigen land. Nadat de 25-jarige doelman zijn overstap naar het Amerikaanse Philadelphia Flyers bekendmaakte, werd Fedotov vrijdagavond gearresteerd in Sint-Petersburg en naar het rekruteringskantoor van het leger gebracht. In Rusland zijn ze ervan overtuigd dat hij op deze manier zijn verplichte militaire dienst ontloopt. Fedotov riskeert nu zelfs om naar de oorlog in Oekraïne gestuurd te worden.

Jens HeylenBron: NBC News

Fedotov zette vorige maand zijn handtekening onder een contract bij het Amerikaanse Philadelphia Flyers, maar CSKA Moskou, het ex-team van Fedotov, is het daar allerminst mee eens. CSKA (Central Sport Club of the Army, red.) heeft namelijk nauwe banden met het Russische leger. Wie lid is, wordt beschouwd als militair personeel en kan niet zomaar zijn contract ontbinden. De grote transfersom (rond de één miljoen euro) moet Fedotov op andere gedachten hebben gebracht.

Arrestatie

Een overstap met serieuze gevolgen, want Fedotov werd vrijdagavond aan de ijsbaan van Sint-Petersburg gearresteerd en vervolgens naar het rekruteringskantoor van het leger gestuurd. Uren na zijn arrestatie zou hij ziek geworden zijn en door een ambulance meegenomen zijn. Waar Fedotov zich momenteel bevindt, is vooralsnog een raadsel.

Voor Fedotov kan het op drie manieren uitdraaien. Hij vervult zijn verplichte legerdienst, hij gaat naar de gevangenis of hij wordt naar de oorlog in Oekraïne gestuurd.

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent